תחום הגנטיקה ככלל ובישראל בפרט התפתח באופן משמעותי, וישנן בדיקות רבות המאתרות פגמים גנטיים בעובר.
אחד מהתהליכים החשובים במהלך הריון או לקראתו, הוא ייעוץ גנטי, אשר מטרתו היא לבחון את הסיכון שהעובר סובל ממומים גנטיים או ממחלות גנטיות תורשתיות.
בהתאם לממצאי הייעוץ, בני הזוג יכולים להחליט האם להמשיך בהריון או להפסיקו, ואמורים להצטייד במידע אודות הסיכון להולדת ילדים נוספים עם מומים כאלה או אחרים בהריונות הבאים.
בירור גנטי אף יכול להתרחש טרם ההתעברות על ידי בדיקת תא בודד טרם השרשה ברחם באמצעות הפריה חוץ גופית (PGD).
בנוסף, ישנן בדיקות גנטיות שמתבצעות להורים (בין היתר בהתאם למוצאם), ובדיקות שמתבצעות במהלך ההריון לעובר עצמו (סיסי שלייה, דיקור מי שפיר, צ'יפ גנטי וכו').
רשלנות בתחום הגנטיקה יכולה להתרחש כאשר ההורים אינם מופנים לייעוץ גנטי לפני הכניסה או במהלך ההריון, כאשר האנמנזה הנגבית מההורים במהלך הייעוץ הגנטי חסרה ולקויה, כאשר הייעוץ הגנטי עצמו חסר ומוטעה, כאשר אין התייחסות מספקת או ישנה התייחסות לקויה ומוטעית לממצאי בדיקות, כאשר היועץ הגנטי מוסר מידע שגוי ו/או לוקה בחסר להורים וכו'.
במידה וכתוצאה מביצוע ייעוץ גנטי כושל, לא נודע לבני הזוג כי העובר סובל מפגמים כרומוזומליים, ונשללה מהם האפשרות להפסיק את ההריון (או בשלב הקודם להריון, במידה ומתבצעת בדיקת בטרם ההתעברות -PGD) – יש סיכוי גבוה לתביעה ולקבלת פיצויים כספיים.
יש לשים לב לעובדה שמאחר שהתובעים במקרים אלו הם ההורים, התביעה צפויה להתיישן 7 שנים מיום הלידה.
במידה והנכם חושדים שנגרם לכם נזק שמקורו ברשלנות רפואית בתחום זה, תוכלו לפנות אלינו לקבלת ייעוץ ללא התחייבות.