תאונות דרכים

לפי החוק בישראל כל אדם שנפגע בתאונת דרכים, יהיה זכאי לפיצוי כספי בכל מקרה מבלי לבדוק מיהו האחראי לתאונה. קרי- גם נהג שאשם בתאונה, זכאי לפיצוי כספי.

את התביעה לפיצויים יש להגיש נגד חברת הביטוח המבטחת את הרכב בו שהה הנפגע. במידה ומדובר בהולך רגל- יש להגיש את התביעה נגד חברת הביטוח המבטחת את הרכב הפוגע.

במידה והרכב אינו מבוטח, יש להגיש תביעה לקרנית- הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.

תדירות תאונות הדרכים בישראל ובכלל גבוהה, ולמעשה כמעט כל אדם בישראל עבר או מכיר קרוב שעבר תאונת דרכים בעברו. המדובר באירוע טראומטי ופתאומי, הן לנפגעים ולעיתים גם לבני משפחתם או למי שצפה בקרות התאונה עצמה.

תביעת פיצויים לאחר תאונת דרכים יכולה להיות מוגשת לבית המשפט בתוך פרק זמן של עד 7 שנים ממועד התאונה.

ישנם מקרים בהם ניתן לנהל מו"מ מול חברת הביטוח ולקבל סכום משמעותי של פיצוי, בפרק זמן קצר, ללא פתיחת הליכים משפטיים.

לצורך פיצוי מקסימלי, ולגיבוש מלוא הנזק, יש לאסוף את מלוא המסמכים הדרושים, לצורך הערכת רמת הפגיעה והשלכותיה על רמת התפקוד ואיכות החיים.

יודגש כי גם אם הייתם מעורבים בתאונת דרכים קלה, ואינכם חווים כאבים משמעותיים, והנכם סבורים שהכאבים יחלפו ללא הצורך בטיפול רפואי, עליכם לפנות לקבלת טיפול רפואי, בין היתר, לצורך קבלת אבחון של מצבכם.

נפגעים רבים בתאונות קלות, בוחרים שלא לקבל טיפול רפואי, והמדובר בהתנהלות שגויה שכן ישנם תסמינים רבים המופיעים מספר ימים לאחר התאונה (כך לדוגמא כאבי גב, ראש וצוואר).

ישנה חשיבות רבה לפנייה לעורך דין מתאים, העוסק בתחום, סמוך לפגיעה, לצורך חסכון בעוגמת נפש וביצוע טעויות קריטיות מול חברות הביטוח.

אם נפגעתם בתאונת דרכים, תוכלו לפנות אלינו לקבלת ייעוץ ללא התחייבות.

מעוניין/ת בייעוץ?
שלח/י הודעה